Apartamentele vechi din Dr. Taberei sau Militari, mai ieftine cu 10-15%

Ziarul Financiar 26.05.2008
Pretul de tranzactionare a apartamentelor din cartiere precum Drumul Taberei sau Militari a scazut cu 10-15%, in ciuda faptului ca valorile solicitate sunt la acelasi nivel comparativ cu inceputul acestui an, sustin reprezentantii site-ului MagazinulDeCase.ro, pe care sunt listate in prezent aproape 3.000 de oferte de locuinte.

Scaderea este pusa pe fondul micsorarii cererii solvabile de locuinte in capitala, in timp ce oferta creste atat in ceea ce priveste locuintele noi, cat si cele vechi, tinand cont ca o parte dintre investitorii speculativi in acest gen de locuinte au scos apartamentele la vanzare la inceputul acestui an.

Astfel, oferta de apartamente vechi a crescut cu 50% in primul trimestru al acestui an, numarul locuintelor scoase la vanzare fiind de aproape 15.000 de unitati. Cu toate acestea, pretul mediu solicitat la ora actuala in Bucuresti pentru apartamente vechi este de 134.000 de euro, nivel similar cu cel de la inceputul anului.

Scaderea preturilor afecteaza in special cartierele periferice ale Bucurestiului, in timp ce nivelul din zone centrale si ultracentrale ramane acelasi, in conditiile unei oferte constante.