Arabii spun ca au adus banii la Electroputere

Autor: Ciprian Mailat 14.05.2008
Firma saudita Al-Arrab, actionarul majoritar al producatorului de locomotive Electroputere Craiova (EPT), a realizat in termenul prevazut in contractul de privatizare infuzia de capital de lucru in valoare de 37 mil. euro, in mai multe etape, potrivit presedintelui Consiliului de Administratie, Fathi Taher.
Al-Arrab a preluat la finele anului trecut 62,82% din capitalul social al Electroputere, printr-o tranzactie de peste
120 mil. euro, de la AVAS. Firma saudita, care a achitat circa 2,3 mil. euro pentru pachetul de actiuni, si-a luat angajamentul ca in termen de sase luni de la transferul dreptului de proprietate, termen care expira marti, sa realizeze o infuzie de capital de lucru de 37 mil. euro.
"Investitorul a respectat contractul de privatizare, banii fiind alocati in mai multe etape, prima transa fiind transmisa inca din luna ianuarie", a spus Taher.
El a adaugat ca in decursul lunii mai Al-Arrab va transfera in conturile Electroputere alte sume de bani, pentru modernizare, retehnologizare si investitii, insa presedintele CA nu a precizat valoarea fondurilor care urmeaza sa fie alocate uzinei din Craiova.
"Cumparatorul Electroputere Craiova si-a indeplinit toate obligatiile scadente, conform contractului de privatizare, privind plata pretului pachetului de actiuni si a datoriilor catre AVAS, precum si prezentarea garantiilor pentru investitii", au precizat si reprezentantii AVAS.
Institutia aminteste ca termenul pana la care noul proprietar trebuie sa realizeze infuzia de capital este de 6 luni de la data transferului dreptului de proprietate, respectiv 13 mai 2008. Electroputere a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 28,3 mil. lei, in scadere cu 32% fata de primele trei luni din 2007, iar pierderile companiei au crescut usor, de la 6,65 mil. lei la 7,13 mil. lei.