Consilier Construct, preluat de finlandezii de la Poyry

Ziarul Financiar 24.04.2008
COMPANIA finlandeza Poyry va cumpara firma romaneasca Consilier Construct, una dintre cele mai importante companii romanesti de pe piata locala de proiectare in infrastructura, in scopul consolidarii pozitiei pe piata din Europa de Est.
Consilier Construct estimeaza pentru anul acesta o crestere de 10%-15% a cifrei de afaceri, pana la un nivel de circa 11-12 milioane de euro.
Compania a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, dublu fata de nivelul atins in 2006. Compania a fost infiintata in 1995 si are circa 220 de angajati.
Printre cele mai importante lucrari din portofoliul companiei de proiectare in 2007 se numara proiectele pentru autostrada Brasov-Fagaras, cu o valoare de executie de 400 de milioane de euro, pentru autostrada Ploiesti-Focsani, investitie de 800 de milioane de euro si un pachet de 30 de proiecte locale finantate in baza Programului Operational Regional (POR), coordonat de MDLPL, cu o valoare totala de executie de aproximativ un
miliard de euro.
Consilier Construct este detinuta de omul de afaceri Bogdan Vintila, presedintele companiei.
In 2007, compania de proiectare a mai angajat circa 50 de persoane, ajungand la un total de 250 de angajati. Principalii concurenti locali ai Consilier Construct sunt Search Corporation si IPTANA.
Compania finlandeza anticipeaza ca in urma preluarii Consilier Construct activitatile sale din sectorul transporturilor se vor dezvolta semnificativ pe piata est-europeana.
Consilier Construct va avea un rol important si in dezvoltarea altor activitati ale Poyry in regiune, firma romaneasca urmand sa fie consolidata in grupul finlandez la 1 mai 2008.