Update: Ministrul de Externe Adrian Cioroianu si-a prezentat demisia

Ziarul Financiar 11.04.2008
Ministrul de Externe Adrian Cioroianu a anuntat azi ca si-a prezentat demisia de onoare, ca urmare a cazului Crulic, informeaza Mediafax.

Cioroianu a sustinut ca nu a primit, de-a lungul timpului, nicio informatie referitoare la situatia reala in cazul lui Claudiu Crulic.

"De la inceputul cazului, nicio informatie nu a ajuns pe masa ministrului referitoare la situatia reala in cazul Crulic. Cred ca domnul consul Preda a tratat cazul cu neprofesionalism", a spus ministrul demisionar. Mai multe detalii pe www.mediafax.ro.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a luat act de demisia lui Adrian Cioroianu din functia de ministru al Afacerilor Externe si a acceptat retragerea acestuia.

Acceptarea demisiei lui Cioroianu de catre seful Guvernului a fost confirmata de Guvern printr-un comunicat.

"Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a luat act de demisia domnului Adrian Cioroianu din functia de ministru al Afacerilor Externe, anuntata in aceasta seara, si a acceptat aceasta demisie. Primul-ministru urmeaza sa initieze procedurile privind desemnarea unui nou ministru al Afacerilor Externe", se arata in comunicat.