Asesoft a platit 7 milioane de euro pentru 25% din Curiero

Ziarul Financiar 28.03.2008
Compania locala de posta si curierat Curiero a vandut un pachet de 25% din actiuni catre grupul IT Asesoft, controlat de omul de afaceri ploiestean Sebastian Ghita. Tranzactia s-a ridicat la 7 milioane de euro, ceea ce duce valoarea intregii companii la 28 de milioane de euro.

"Partea financiara in acest deal a fost de 7 milioane de euro si luam in considerare sa ne marim participatia in viitor. Curiero are un plan ambitios de investitii si va fi partenerul nostru pe partea de logistica", a spus Sebastian Ghita. Negocierile dintre Asesoft si Curiero au fost anuntate de la inceputul acestei luni, moment in care Ghita a declarat pentru Ziarul Financiar ca intentioneaza sa consolideze partea de logistica a grupului prin achizitii, avand alocat un buget de 10 milioane de euro in acest sens.

"In momentul de fata suntem interesati de achizitii doar pe partea de IT", a mai spus Ghita. Grupul Asesoft, care estimeaza pentru acest an un rulaj de peste 200 de milioane de euro, a ofertat si compania de software si solutii IT Siveco cu 100 de milioane de dolari. Cea mai mare parte din afacerile grupului, peste 65%, este generata de distribuitorul IT Asesoft Distribution.

Principalii actionari ai Curiero sunt Minea Bogdan Emilian, Coman George Cosmin si Stefan Cosmin Neagu, care detin fiecare cate 33% din Curiero Investments, care are 99,8% din Curiero SA.

"Motivul pentru care am ales Asesoft din alti ofertanti de pe piata a fost ca sunt un grup care a crescut asemeni noua. Exista multe compatibilitati intre cele doua afaceri, iar Asesoftul va veni si cu investitii in IT", a declarat pentru ZF Bogdan Carcu, presedintele companiei, care a precizat ca cele doua companii au batut palma miercuri, 26 martie.

Achizitiile pe piata de curierat se vor tine lant in urmatoare perioada, printre companiile care si/au anuntat vanzarea numarandu/se si TCE Logistica, de asemenea fiind negocieri si intre Cargus si DHL, potrivit unor surse din piata. Tot in aceasta luna, gigantul UPS a intrat direct in Romania prin achizitia Trans Courier Service, care era pana in acel moment agentul autorizat al companiei americane pe piata locala.

Curiero estimeaza in acest an o cifra de afaceri de circa 25 milioane de euro.