Tinta Casa Noastra, 10% din piata de profile PVC

Ziarul Financiar 27.03.2008
Producatorul de sisteme de ferestre si usi din PVC cu geam termoizolant Casa Noastra din Dolj va investi 45 milioane euro pentru extinderea fabricii de langa Craiova, aceasta urmand sa fie una dintre cele mai mari capacitati de productie de profil din Europa de Sud-Est.
Proiectul va fi dezvoltat pe o suprafata de teren de 170.000 mp situata in localitatea Pielesti, la cinci km de orasul Craiova, si va fi finalizat la sfarsitul anului 2010. Dupa finalizarea proiectului de investitii, compania va dezvolta o capacitate de productie de circa 3.000 de ferestre si usi pe zi.
Investitia de 45 milioane de euro pentru majorarea capacitatii de productie va fi finantata din fonduri proprii si din credite bancare si estimam ca va fi recuperata in aproximativ sapte ani. In anul 2007 compania a detinut o cota de piata de 4% pe segmentul de profile pvc, iar pe termen mediu obiectivul companiei este detinerea unei cote de piata de 10%", a declarat Cosmin Ionescu, vicepresedinte al Casa Noastra.
Piata de tamplarie din PVC - care reuneste profilele, geamul si accesoriile- va creste anul acesta cu 10-15%, pana la circa 850 mil. euro. Principalii competitori ai companiei sunt Gealan, Rehau, Far Est sau grupul Profine, distribuitorul profilelor Trocal, Kommerling si KBE.
Casa Noastra este detinuta de oamenii de afaceri Cherciu Stefan, presedintele companiei, si de Cosmin Ionescu, care sunt implicati si in afaceri imobiliare in Craiova. Unul din proiectele imobiliare va fi dezvoltat in parteneriat cu compania italiana Seconda Iniziativa, in urma unei investitii de 250 mil. euro si va cuprinde spatii comerciale, un hotel si un parc acvatic.
Casa Noastra estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 33 mil. euro, in crestere cu 50% fata de 2007, ca urmare a extinderii retelei de distributie.
Compania are in vedere cresterea numarului de angajati si extinderea retelei de distributie la 95 de magazine de prezentare. In cadrul proiectului de crestere a productiei, Casa Noastra va construi patru noi hale de productie, doua pentru sisteme de usi si ferestre din PVC, cu o suprafata totala de 11.700 mp, si doua hale destinate productiei de geam termoizolant si sticle speciale, cu o suprafata totala de 11.500 mp.
Compania are in prezent un numar de 715 angajati, urmand ca dupa finalizarea planului investitional propus numarul de angajati sa creasca pana la circa 1.700.
Casa Noastra a fost infiintata in anul 1995 si are drept principali parteneri grupurile germane Veka si Roto Frank, precum si firma americana Guardian.