Schneider Electric, crestere de 30%

Ziarul Financiar 27.03.2008
SCHNEIDER Electric Romania, filiala locala a grupului francez de echipamente si servicii industriale, a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri consolidata de aproximativ 65 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul anterior, datorita in principal dinamicii inregistrate de piata constructiilor si extinderii retelei de distributie.
Principalele motoare de crestere ale Schneider Electric Romania au fost automatizarile pentru cladiri care permit economisirea de energie electrica, unde am depasit cu 140% rezultatele obtinute in 2006. De asemenea, dezvoltarea pietei rezidentiale, a pietei birourilor si deschiderea de noi puncte de vanzare au contribuit la cresterea cifrei de afaceri", spune David Nicholl, country manager al Schneider Electric Romania.
Compania a avut evolutii foarte bune pe segmentul sistemelor integrate si de control, care s-a majorat cu 60%, pe cel al automatizarilor industriale, care a crescut cu 40%, cat si pe cel al echipamentelor de joasa tensiune, unde a inregistrat o intensificare a activitatii cu 20%.
Schneider Electric Romania si-a bugetat pentru 2008 investitii de circa 1 mil. euro. Pentru anul acesta, ne propunem investitii totale de un milion de euro, care se vor indrepta catre lansari de produse si solutii noi pentru piata locala, recrutarea, pregatirea si dezvoltarea angajatilor, deschiderea unui nou centru de perfectionare profesionala, precum si catre activitati de marketing si promovare", spune David Nicholl.
Compania, care este prezenta in Romania de peste zece ani, are peste 400 de puncte de desfacere si intentioneaza ca anul acesta sa-si largeasca reteaua de distributie cu 100 de puncte de vanzare si sa ajunga la un numar de 180 de angajati.
Schneider Electric este prezenta in Romania din 1997. Are sapte agentii pe teritoriul tarii si 150 de angajati, iar din anul 2007 opereaza un centru special de suport pentru clienti in care a investit 200.000 de euro.