Google ataca din nou tranzactia Microsoft-Yahoo!

Autor: Sabin Popescu 18.03.2008
Oficialii Google, cel mai popular motor de cautare de pe internet, au anuntat ca achizitia portalului Yahoo! de catre Microsoft ar putea afecta negativ libera circulatie a informatiilor pe internet.
"Vom fi ingrijorati de orice tip de tranzactie intre Microsoft si Yahoo!", a declarat Eric Schmidt, directorul executiv al Google, adaugand: "Speram ca orice decizie ar adopta cele doua companii sa fie in conformitate cu caracterul deschis si liber al internetului, insa nu cred ca va fi asa".
Schmidt a amintit de trecutul Microsoft, precizand ca "a facut anumite lucruri care au ingreunat situatia pentru toata lumea", insa nu a dorit sa detalieze.
In 2004, autoritatile de reglementare ale Uniunii Europene au sanctionat Microsoft cu o amenda de 497 mil. eur o, sustinand ca a abuzat de pozitia sa de monopol pe piata sistemelor de operare.
"Suntem ingrijorati de faptul ca Microsoft ar putea face lucruri care vor dauna internetului", a adaugat Schmidt. Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, a anuntat anterior ca este hotarat sa reduca din avansul pe care Google il are in fata Microsoft pe piata publicitatii online si a motoarelor de cautare, chiar daca acest lucru va insemna sfarsitul carierei sale.