Bogdan Carcu face ultimii pasi catre vanzarea Curiero

Autor: Roxana Grigorean 06.03.2008
Compania de posta si curierat Curiero, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata, parcurge un proces de restructurare pentru a-si imbunati profitabilitatea, scopul final fiind vanzarea companiei in 2009.
"Anul trecut am avut un profit operational (n. red. - EBITDA) de un milion de euro si vrem sa il dublam in acest an. Urmarim sa incepem la sfarsittul acestui an negocierile pentru vanzare. Firma a fost gandita si dezvoltata in vederea vanzarii", a spus Bogdan Carcu, presedintele companiei. Curiero a inregistrat anul trecut afaceri de 15 mil. euro, pentru anul acesta estimand o crestere pana la 25 mil. euro. Astfel, compania a renuntat la partea de cargo (transportul de paleti) si si-a redus numarul de salariati, cu circa 100 de posturi, incepand cu septembrie 2007. Tot odata, compania va incepe in acest an cantarirea marfurilor. Potrivit lui Carcu, o pondere de 20-30% din cantitatea totala transportata de firmele de curierat fiind livrata gratuit, prin neverificarea greutatii.
Curiero este in procedura de insolventa ca urmare a pierderii unui proces cu un furnizor. Compania a angajat casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii pentru reprezentarea juridica in procesul intentat de compania Valtrans.