Germanii de la Takko deschid 15 magazine

Autor: Cristina Stoian 05.03.2008
Retailerul german de imbracaminte de tip discount Takko va deschide anul acesta la nivel local alte 15 magazine pentru care va angaja aproximativ 150 de persoane.
In momentul de fata retailerul detine opt magazine in prijncipalele orase ale tarii, ultima locatie fiind inaugurata la Deva la sfarsitul lui februarie, in urma unei investitii de 300 de mii de euro.
Primul oras vizat pentru extinderea viitoare a Takko este Suceava. Urmatoarele unitati vor fi deschise in orasele de peste 50 de mii de locuitori, cum ar fi Bacau, Iasi sau Piatra Neamt.
"Evitam conceptul de main street pentru extinderea retelei noastre, deoarece avem magazine tip discount si nu ne permitem sa platim chirii de 100 de euro pe metru patrat. Acesta este motivul pentru care alegem o forma mai noua de comert adica centrele comerciale de tip mall sau parcurile de retail", a declarat pentru ZF Cosmin Ulmeanu, director de vanzari al Takko Fashion International Romania.
Un alt motiv pentru care compania germana mizeaza pe comertul modern este dezvoltarea acestuia in ultimii ani si faptul ca este un punct de atractie major pentru clientii din clasa medie, principalul target al companiei. "Piata imobiliara pe partea de centre comerciale este in explozie, trend care se va mentine si in urmatorii doi- trei ani. Am prins acest val de dezvoltare si vom incerca sa mergem in pas cu el", spune Ulmeanu.
Investitia in dezvoltarea retelei de magazine este estimata pentru 2008 la aproximativ patru milioane de euro (250 de mii de euro per magazin) si include atat spatiul pe care compania il inchiriaza, cat si produsele care urmeaza sa fie comercializate. Suprafata medie a unui magazin este cuprinsa intre 500 de metri patrati si 1.000 de metri patrati, in medie numarul articolelor comercializate ajungand la 20 de mii pentru fiecare magazin. "Ne mentinem estimarile si vizam atingerea unui numar de 100 de magazine pana in 2010", anunta Ulmeanu.
Intrat pe piata locala in urma cu opt luni, prin deschiderea unui magazin la Arad, in care a investit circa 500.000 de euro, Takko are concurenti in retailul de imbracaminte companii ca House of Art, Tina R, Fox sau Kenvelo. La nivel international, compania opereaza peste 1.200 de magazine atat direct, cat si in sistem de franciza.