Consilier Construct si-a dublat afacerile

Ziarul Financiar 28.02.2008
Consilier Construct, una dintre cele mai importante companii romanesti de pe piata locala de proiectare in infrastructura, estimeaza pentru anul acesta o crestere de 10%-15% a cifrei de afaceri, pana la un nivel de 10-10,5 mil. euro.
Compania a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 9 mil. euro, fata de nivelul de 5,2 mil. euro atins in 2006.
Anul trecut a fost unul deosebit de dinamic pentru piata de proiectare si de consultanta de infrastructura, dupa cum sustin majoritatea jucatorilor de profil, fiind anuntate si scoase la licitatie proiecte importante atat de catre Ministerul Transporturilor sau Ministerul Mediului, cat si de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).
"In 2007 piata a fost suficient de atractiva si cu o structura de lucrari diversificata. In 2008 prevedem o incetinire a cresterii, datorata faptului ca este un an electoral, dar si a necesitatii de consolidare a programelor si actiunilor pentru mobilizarea resurselor financiare", a declarat Bogdan Vintila, presedinte si actionar unic al Consilier Construct.
Printre cele mai importante lucrari din portofoliul companiei de proiectare in 2007 se numara proiectele pentru autostrada Brasov-Fagaras, cu o valoare de executie de 500 mil. euro, pentru autostrada Ploiesti-Focsani, 800 mil. euro si un pachet de 30 de proiecte locale finantate in baza Programului Operational Regional (POR), coordonat de MDLPL, cu o valoare totala de executie de circa un miliard de euro.
"Concurenta este din ce in ce mai acerba, apar in permanenta noi societati pe aceasta piata, dar, din pacate, acest lucru nu duce si la imbunatatirea calitatii si nici la stabilirea unor preturi corecte la licitatii", a explicat Vintila.
In 2007 compania de proiectare a mai angajat circa 50 de persoane, ajungand la un total de 250 de angajati. Principalii concurenti locali ai Consilier Construct sunt Search Corporation si IPTANA.