Profitul Schneider Electric a urcat anul trecut cu 21%

Autor: Mediafax 20.02.2008
Schneider Electric, furnizor de echipamente in sectorul distributiei electrice si al automatizarilor industriale, prezent si in Romania, a obtinut anul trecut un profit net de 1,58 miliarde euro, in crestere cu 21% fata de 2006, in contextul unui avans al vanzarilor de 26%, la 17,3 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Cresterea organica a vanzarilor, excluzand contributia achizitiilor, preluarilor sau fuziunilor, a fost anul trecut de 14%, sustinuta de avansul de 20% raportat pe pietele emergente.

"Nu am observat niciun impact al crizei financiare pe pietele noastre", a declarat directorul general al companiei franceze, Jean-Pascal Tricoire.

Vanzarile pe pietele emergente s-au dublat in ultimii trei ani, ajungand la 5,5 miliarde de euro in 2007, reprezentand 32% din veniturile totale ale grupului.

Statele emergente au inregistrat o rata medie anuala de crestere de 13% in ultimii zece ani, evolutie sustinuta de dezvoltarea infrastructurii si a proiectelor din domeniul resurselor naturale.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro