Senatul a aprobat legea de privatizare a Automobile Craiova fara a astepta decizia CE

Autor: Mediafax 13.02.2008
Plenul Senatului a adoptat astazi proiectul de Lege privind privatizarea Automobile Craiova, aproband astfel preluarea acestei societati de catre compania Ford, la cererea presedintelui Comisiei de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vladescu, informeaza Mediafax.

Proiectul a fost a aprobat, cu 56 de voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si 4 abtineri.

Actul normativ nu figura pe ordinea de zi a Senatului, introducerea sa spre dezbatere fiind aprobata la inceputul sedintei de plen.

Presedintele Comisiei de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vladescu, a completat, la randul sau, ca autoritatile romane sunt "optimiste" cu privire la raspunsul Comisiei Europene, astfel ca trebuie sa se ofere companiei Ford posibilitatea de a incepe procedurile de preluare, din luna martie. "Vi teza de realizare a investitiei este o problema vitala", spus Vladescu.

Senatorul PSD Serban Mihailescu a precizat ca si Comisia economica a dat aviz favorabil.

Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional in cazul acestui act normativ fiind Camera Deputatilor.

Guvernul a decis, saptamana trecuta, sa ceara Senatului reluarea dezbaterilor la proiectul de lege privind privatizarea Automobile Craiova, discutii suspendate din luna octombrie, dupa ce Comisia Europeana a lansat o investigatie pentru posibile ajutoare de stat ilegale acordate grupului american Ford.

Comisia Europeana a lansat, in octombrie 2007, o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova in cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluata, in luna septembrie, de grupul american Ford. Comisia a cerut Romaniei sa suspende orice subventii ilegale pana la finalizarea investigatiei.

Comisarul european Leonard Orban a declarat, luni, la Bucuresti, ca "in scurt timp" se va lua o decizie in legatura cu Automobile Craiova, pe baza unei analize care va viza posibile ajutoare de stat atat la nivel regional, cat si pentru restructurare.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro