CB Richard Ellis a platit 35 mil. dolari pentru achizitia Eurisko

Ziarul Financiar 08.02.2008
Compania americana CB Richard Ellis a cumparat una dintre cele mai mari firme independente romanesti de real estate, Eurisko Consulting, pentru 35 de milioane de dolari, cifra ce se poate ajusta in functie de auditul postsemnarii contractului de vanzare-cumparare.
Eurisko este controlata de un grup de investitori locali - Ionut Dumitrescu (14,5%), Gabriel Marchivici (14,5%) si firma din Cipru FASTAHEAD (71%).

Aceasta este cea mai mare tranzactie de pe piata consultantei din real estate si marcheaza instalarea gigantului american in fruntea pietei locale, dupa esecul inregistrat in acordarea francizei.

"Romania a devenit o tara de interes strategic pentru clientii nostri in drumul lor catre oportunitatile din Est. Ace asta ultima achizitie ne permite sa raspundem necesitatilor acestor clienti si ne intareste pozitia in importanta regiune a Europei Centrale si de Est", a declarat Mike Strong, presedintele CB Richard Ellis pentru EMEA.

Collin Waddell, managing director CEE al CB Richard Ellis a afirmat: "Ne asteptam ca piata comerciala romaneasca de real estate sa creasca simtitor pe termen lung. Eurisko are un istoric de invidiat si vom lucra impreuna pentru a oferi servicii complete si competitive atat pentru clientii locali, cat si pentru cei internationali".

Radu Lucianu, managing partner la Eurisko, spune ca imbinarea resurselor cu CB Richard Ellis "ne ofera accesul direct la experienta si expertiza internationala a celei mai mari companii de servicii comerciale in real-estate din lume, ceea ce va fi in beneficiul clientilor nostri".

Eurisko a fost fondata in 1997 si are in prezent peste 120 de profesionisti angajati.