Cosmote reduce la jumatate preturile pentru transferul de date in roaming

Autor: Sabin Popescu 31.07.2008
Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, dupa numarul de clienti, a anuntat ca va reduce, incepand de astazi, tarifele pentru transferul de date prin GRPS in roaming cu pana la 50%. Utilizatorii vor plati astfel un tarif de 4 euro/megabyte, fata de 8 euro cat era anterior.
Masura va fi aplicata in 15 dintre cele 30 de retele partenere din Europa, care includ operatori din Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda si Spania. Operatorul de telefonie intentioneaza sa aplice reducerea tarifelor pentru transferul de date in roaming (GPRS) si pentru alte tari aflate in topul preferintelor utilizatorilor din Romania.
Potrivit oficialilor companiei, in ultimul an Cosmote si-a majorat de patru ori acoperirea GPRS la nivel international. De asemenea, traficul pentru GPRS in roaming a crescut cu 50% pana in prezent, comparativ cu ultimile sase luni ale anului trecut. Cosmote ofera servicii GPRS in 30 de tari, prin intermediul a 48 de retele partenere. Serviciul este valabil si in SUA, Brazila, Japonia, Mexic si Iordania.