Scandal fara precedent la Bursa. Nicolae Pascu il acuza pe Petru Prunea de manipulare a pietei

Ziarul Financiar 05.08.2008
Societatea de administrare a investitiilor STK Financial l-a reclamat la Comisia Nationala a Valori Mobiliare (CNVM) pe Petru Prunea, presedintele Broker Cluj si membru in Comitetul Bursei de la Bucuresti, considerand ca acesta manipuleaza piata.

"Petru Prunea a desfasurat, incepand cu luna februarie 2008, o ampla campanie de dezinformare a investitorilor cu privire la Fondul inchis de investitii STK Emergent. In plus, desi este membru al Consiliului Bursei, dl. Petru Prunea s-a antepronuntat in mod public inainte de decizia acestuia referitor la admiterea la tranzactionare a fondului STK Emergent", se arata intr-un comunicat al companiei.

Reprezentantii STK sustin ca, printr-o serie de afirmatii facute mass-mediei - "escrocherie financiara, tip FNI, ajunsa la Parchet"; "STK Emergent, un FNI de Cluj"; "STK este o cacealma", STK a cumparat pamant de la persoane din conducerea sa la preturi duble fata de piata, retrageri masive de bani din fond, calitati manageriale intalnite numai la traficanti -, Petru Prunea a incercat sa induca in eroare piata privind instrumentele financiare emise de Fondul inchis de investitii STK Emergent.

Petru Prunea s-a opus public listarii la Bursa a fondului STK Emergent.

Nicolae Pascu, presedintele STK Financial, care administreaza Fondul, a fost in urma cu cativa ani angajat al Broker Cluj in functia de analist.