PCfun.ro si-a dublat vanzarile, la 4 mil. $

Autor: Adrian Seceleanu 12.08.2008
Vanzarile PCfun.ro, unul dintre cele mai mari magazine locale online de produse IT&C si electronice, s-au dublat in primul semestru, ajungand la 4 milioane de dolari.
"In contextul in care piata de e-commerce a avut un start destul de modest in 2008, majoritatea jucatorilor revizuindu-si target-ul propus initial, rezultatele inregistrate in primul semestru al anului ne fac sa privim cu optimism estimarea noastra pentru acest an, de 15 milioane de dolari, pentru cele doua magazine PCfun si Electrofun", a declarat Marius Ghenea (foto), presedinte si proprietar al PCfun.ro.
Numarul comenzilor din primul semestru s-a dublat, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, fapt care se datoreaza, in principal, unei evolutii usor in scadere a preturilor, influentate de fluctuatiile cursului euro, conform oficialilor companiei. In urmatoarele 12 luni, magazinul online PCfun va atrage investitii de pana la doua milioane de dolari, suma investita de Marius Ghenea, actionar fondator, iar fondurile vor fi focalizate pe promovarea produselor si serviciilor, atat pentru PCfun, cat si ElectroFun, precum si in dezvoltarea resurselor umane ale companiei.
"Decizia de a reinvesti o parte semnificativa a sumelor rezultate din exit-ul VikingProfil in dezvoltarea PCfun este direct legata de potentialul de crestere excelent pe care il are in acest moment aceasta afacere. Exista inca in prezent conceptia gresita ca un magazin online nu necesita investitii de start sau de parcurs, dar eu cred ca, indiferent daca vorbim despre magazine online sau offline, e nevoie de investitii substantiale in dezvoltarea durabila a acestora. Astfel, vom asista in scurt timp la destramarea acestui mit al usurintei cu care se poate obtine succes online fara investitii, deoarece estimez ca mai multe magazine online mici si medii vor iesi din piata in perioada urmatoare, in lipsa unei finantari corespunzatoare", a spus Ghenea.
Recent, omul de afaceri Marius Ghenea a vandut actiunile detinute la VikingProfil, producator de tigle metalice.
Cel mai mare jucator de pe piata locala de retail online este emag.ro, care estimeaza pentru acest an afaceri de 140-150 mil. euro.