Gecad Net a facut afaceri de 3 milioane de euro in sase luni

Autor: Sabin Popescu 13.08.2008
Gecad Net, companie membra a grupului Gecad specializata pe securitatea informatica, a inregistrat o cifra de afaceri de 3 mil. euro in primul semestru al acestui an, in crestere cu aproximativ 20% fata de perioada similara din 2007.
"Cresterea s-a datorat evolutiei foarte bune a veniturilor din servicii. Spre deosebire de comercializarea de licente software, unde piata a intrat intr-o perioada de stagnare in ultimele luni pe fondul lipsei licitatiilor pentru proiecte mari, cea de servicii este in ascensiune puternica", a declarat pentru ZF Gabriela Mechea, directorul general al Gecad Net. Ea a adaugat ca firma a inregistrat cresteri de 40% pe partea de servicii IT si de securitate IT. "Datorita cresterii accentuate a veniturilor, marja profitului a evoluat mai bine decat ne-am asteptat initial", a mai spus Mechea, fara a oferi insa detalii suplimentare.
Potrivit unui studiu realizat de companie, peste jumatate din directorii departamentelor IT ale companiilor romanesti sunt dispusi sa apeleze la o firma specializata in securitatea informatica pentru rezolvarea unor probleme legate de integritatea retelei proprii. Peste o treime dintre participanti nu doresc sa apeleze la specialisti din exterior, in timp ce 10% sunt indecisi.