BCR spune ca greva nu se justifica

Autor: Mediafax 14.08.2008
BCR, cea mai mare banca locala, considera ca motivele pe care se sprijina decizia sindicalistilor de a initia o greva japoneza nu justifica in mod real o astfel de actiune, mentionand ca managementul institutiei a facut o serie de propuneri federatiei sindicale, la care nu a primit un raspuns oficial.
Angajati ai BCR participa miercuri la o actiune de protest programata pentru trei zile, ca urmare a deciziei Federatiei Sindicatelor Independente (FSI) din BCR, actiunea constand in purtarea unei banderole albe de catre membrii de sindicat participanti.
"Potrivit informarii primite ieri (marti - n. r.) de conducerea bancii de la Federatia Sindicatelor Independente din BCR, actiunea de protest se desfasoara, citam 'pentru toate solicitarile/ nemultumirile care v-au fost aduse la cunostinta anterior si care nu si-au gasit rezolvarea pana astazi'. Con ducerea bancii considera ca motivele pe care se sprijina decizia sindicatului nu justifica in mod real o astfel de actiune, mai ales in conditiile in care managementul BCR este in continuare deschis dialogului", potrivit reprezentantilor bancii.
Institutia de credit arata ca, saptamana trecuta, a facut sindicatului mai multe propuneri referitoare la principalele subiecte aduse in discutie, propuneri la care nu a primit un raspuns oficial deocamdata.
Banca precizeaza ca este deschisa dialogului cu sindicalistii, pentru rezolvarea situatiei.