Afacerile Teraplast au crescut cu 26% la 6 luni, la 32 mil. euro

Ziarul Financiar 14.08.2008
Grupul Teraplast Bistrita, cel mai mare procesator de PVC din Romania, a inregistrat in primele 6 luni ale anului o cifra de afaceri consolidata de 117,4 mil. RON (32 mil. euro), in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat astazi compania.
Profitul net consolidat a crescut cu 23%, la 10,65 milioane de lei (2,9 mil. euro).
"Desi anul 2008 a inceput dificil, cu destule probleme din cauza fluctuatiei valorii leului in raport cu euro si a unei crize de lichiditate pe piata, Grupul Teraplast a reusit ca la finele semestrului I sa aiba rezultate cu cresteri semnificative. Asta in conditiile in care, in aceasta perioada, desfasuram si un amplu program de relocare a unitatilor productive, program a carui derulare este in grafic", a declarat directorul general al Teraplast, Emanoil Viciu.
Teraplast a derulat in aprilie 2008 o oferta publica initiala in vederea listarii la Bursa, prin intermediul careia a strans de la investitori circa 13 milioane de euro (51 de milioane de lei). Oferta a fost suprasubscrisa cu 4%, investitorii solicitand actiuni in valoare totala de 56,03 milioane de lei.