Piata constructiilor scade in luna iulie

Ziarul Financiar 27.08.2008
In luna iulie a fost eliberat un numar de 5.839 de autorizatii de contruire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 4,9% fata de luna iunie si in crestere cu 5,7% fata de aceeasi luna a anului anterior, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

In doua din cele opt regiuni de dezvoltare s-a inregistrat o usoara crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale. Aceasta tendinta s-a manifestat in regiunile Vest (78 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (32 autorizatii).

In Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Centru, Sud-Muntenia, Sud-Est si Nord-Est s-au inregistrat scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

Numarul de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale a crescut in primele sapte luni cu 11,6%, fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 35.233 permise.

Cele mai importante cresteri anuale au fost in regiunile Sud-Muntenia, avans de 943 autorizatii, Bucuresti?Ilfov (879 autorizatii), Nord-Vest (627 autorizatii), Nord-Est (522 autorizatii) si Centru (511 autorizatii), se arata intr-un comunicat al INS.

In regiunea Vest s-a inregistrat o scadere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale, de 190 autorizatii.