Constructii: Grupul Vinci a achizitionat opt firme ale Stizo

Ziarul Financiar 28.08.2008
Grupul francez Vinci, unul dintre cei mai mari constructori din lume, a preluat opt firme din domeniul constructiilor, controlate de compania Stizo, prin intermediul companiei germane G+H Montage Stizo, care detinea anterior circa 5% din actiunile Stizo. Firmele achizitionate in proportie de 56% si 100% de catre G+H Montage Stizo sunt Stizo Nuclear, Stizo Teleorman, Stizo T.H.I, Stizo Vest, Stizocon, Stizovil, Trustul de lucrari speciale Pitesti si Stizo Industrial Services.
Activitatea principala a firmelor achizitionate este executarea de lucrari de izolatii si protectie anticoroziva. Reprezentantii grupului Stizo nu au putut fi contactati pentru detalii referitoare la va-loarea tranzactiei. Consiliul Concurentei a autorizat preluarea celor opt firme din domeniul constructiilor, avand in vedere ca tranzactia nu afecteaza concurenta de pe piata de profil.
G+H Montage Stizo este o societate de tip holding care face parte din grupul Vinci.
Grupul francez este activ pe piata din Romania in domeniul constructiilor de drumuri si autostrazi, prin compania Viarom Construct, precum si in sectorul lucrarilor de instalatii electrice si al lucrarilor speciale de constructii, prin intermediul companiei TIAB.