Belgienii de la WDP au platit 12,5 mil. euro pe terenuri

Autor: Cristi Moga 29.08.2008
Compania belgiana Warehouses DePauw, specializata pe dezvoltarea spatiilor logistice si de depozitare, a achizitionat trei loturi de teren in Brasov, Constanta si Pitesti, in urma unor investitii de 12,5 milioane de euro.
Suprafata celor trei loturi depaseste un milion de metri patrati, pretul mediu platit fiind de circa 12 euro/metrul patrat, reiese din datele publicate de compania belgiana in cel mai recent raport financiar.
Compania a intrat pe piata locala in vara anului 2007, cand a anuntat achizitia a cinci loturi de teren, situate pe arterele de iesire din Bucuresti catre Constanta, Pitesti si Ploiesti.
Primele loturi cumparate au o suprafata totala de 942.000 de metri patrati, iar compania belgiana a platit aproximativ 16,5 mil. eur o pentru achizitia lor. Dezvoltarea acestor proiecte implica investitii de aproximativ 150 mil. euro, potrivit declaratiilor anterioare ale companiei.
"Ne asteptam sa obtinem primele autorizatii de constructie pentru proiectele din Romania in toamna acestui an. Lucrarile vor incepe la sfarsitul iernii la un proiect de 30.000 de metri patrati in Ploiesti, precum si la un al doilea proiect, de 10.000 de metri patrati, in Fundulea, pe autostrada spre Constanta", potrivit reprezentantilor Warehouses DePauw.
Compania a investit pana in prezent 29 milioane de euro in achizitia de terenuri in Romania, a caror suprafata este de aproape doua milioane de metri patrati.
Compania este prezenta pe pietele din Belgia, Franta, Olanda, Cehia si Romania, portofoliul fiind evaluat de catre consultantii firmei Cushman & Wakefield la 688 mil. euro la sfarsitul lunii iunie a acestui an. Compania a inregistrat un profit net de 13,9 mil. euro in primul semestru al acestui an.
Piata spatiilor logistice este concentrata in prezent in zona autostrazii Bucuresti-Pitesti, insa un numar tot mai mare de proiecte sunt incepute si la alte iesiri din Capitala, precum si in marile orase din tara.