Microsoft preia compania de sondaje Greenfield Online pentru 486 milioane dolari

Ziarul Financiar 29.08.2008
Microsoft a anuntat astazi prima achizitie dupa esecul inregistrat cu preluarea Yahoo, cazand de acord asupra achizitionarii companiei de sondaje online Greenfield Online pentru suma de 486 milioane dolari (329,27 milioane euro).

Prin preluarea companiei internet, Microsoft va avea acces la site-ul Ciao.com, care se ocupa de comparatiile de preturi si pareri ale consumatorilor cu privire la produse comercializate pe piata.

Gigantul software a anuntat ca va vinde operatiunile principale ale Greenfield, respectiv solutiile de sondare pe internet, care genereaza circa 75% din totalul veniturilor companiei.

Divizia vinde raspunsurile obtinute prin sondaje, care reflecta opiniile si tendintele consumatorilor, catre companiile de cercetare de marketing

Utilizatorii de internet gasesc pe site-ul Ciao peste patru milioane de produse si cinci milioane de evaluari independente de produse si raporturi privind experientele consumatorilor. Ace stea sunt impartite in 20 de categorii, printre care masini, calculatoare, camere digitale, finante, calatorii, electronice sau alimente.