Horia Manda, RAEF: Romania a devenit o piata a cumparatorilor, iar evaluarile incep sa fie bazate pe date care se pot justifica

Ziarul Financiar 02.09.2008
Horia Manda, senior vice president si chief investment officer al RAEF (Romanian-American Enterprise Fund), spune ca in ultimele opt luni au avut loc blocaje pe piata de M&A (fuziuni si achizitii) intre asteptarile cumparatorilor si cele ale vanzatorilor, iar scaderea activelor anticipata la inceputul anului a fost validata.

"Cred ca este un lucru bun, pentru ca se ajunsese la o supraincalzire a pietei achizitiilor reflectata printr-o crestere excesiva si nesustenabila, atat a pretului proprietatilor imobiliare cat si a pretului actiunilor sau companiilor. Restrangerea accesului la finantarea de tip bancar a adus lucrurile cu piciorele pe pamant si va continua sa influenteze preturile acestor active", spune Manda intr-un interviu acordat ZF.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce fonduri coordoneaza Horia Manda si la cat sunt estimate achizitiile pe care le va face prin intermediul acestora.