Ungaria si Slovacia se bat pentru o investitie de 200 mil. euro

Autor: Daria Macovei 08.09.2008
Slovacia si Ungaria se lupta pentru o investitie a producatorului indian de cauciucuri Appolo Tyres.
Slovacia nu a iesit inca din cursa in ceea ce priveste proiectul de 200 mil. euro, potrivit unui purtator de cuvant al agentiei de investitii din Bratislava, dupa ce compania indiana a anuntat ca prefera sa isi construiasca noua fabrica de anvelope in Ungaria in detrimentul Slovaciei, scrie Portofolio.hu.
Compania a ales Ungaria in ciuda faptului ca ar fi primit subventii mai mari cu aproximativ 4 mil. euro in Slovacia, dar si-a reconsiderat pozitia dupa ce in orasul Gyongyos, unde ar fi trebuit sa se construiasca fabrica, autoritatile au organizat un referendum pentru a vedea care este opinia populatiei cu privire la acest proiect.
"Ne-am dori sa stim raspunsul la aceasta intrebare", a declarat un oficial al agentiei slovace de investitii si dezvoltare a comertului atunci cand a fost intrebat despre ofertele pe care le-ar putea face Slovacia celor de la Apollo Tyres si in ce orase s-ar putea construi noua fabrica.
Compania indiana a hotarat luna trecuta sa renunte la inceperea constructiilor in Gyongyos, pentru a cauta alte locatii in Ungaria si in alte zone. Fabrica ar fi creat 900 de noi locuri de munca.