Electroputere va lua credite in limita a 70 mil. euro

Ziarul Financiar 12.09.2008
Actionarii producatorului de locomotive Electroputere Craiova (EPT) au aprobat constractarea unor credite de pana la 70 mil. euro si au imputernicit Consiliul de Administratie sa majoreze capitalul companiei de la 12,4 mil. lei la 233 mil. lei, cea mai mare parte a sumei reprezentand investitiile asumate de actionarul majoritar al companiei, firma saudita Al-Arrab, care a preluat pachetul majoritar de la statul roman in cursul anului trecut.

Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea activitatii companiei si achitarea datoriilor catre bugetul de stat.

Consiliul de Administratie a fost mandatat sa achizitioneze o linie tehnologica pentru cale ferata, in vederea dezvoltarii unor noi tipuri de locomotive si vagoane.

Actionarii Electroputere au mai aprobat reducerea numarului membrilor Consiliului de Administratie de la sapte la cinci persoane, ca urmare a demisiei lui Cornel Mondea si a lui Farajalla Aljarba. Presedintele Consiliului de Administratie ramane omul de afaceri Fathi Taher, patronul clubului de fotbal Rapid, si actionarul majoritar al Griro Bucuresti, iar din CA mai face parte omul de afaceri Nicolae Badea, presedintele clubului Dinamo.

Electroputere Craiova a inregistrat anul trecut pierderi de 54,95 mil. lei, in crestere cu 8,3% fata de rezultatul negativ consemnat in 2006.

Firma saudita Al-Arrab detine 62,82% din capitalul social al Electroputere, dupa semnarea contractului de privatizare in luna noiembrie a anului trecut.

Ultima tranzactie cu titluri Electroputere a avut loc la 9 septembrie, la o cotatie de 0,57 lei/actiuni, in scadere cu 1,57%. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 19,6 mil. euro.