Boom TV a luat 18,5 mil. euro de la UniCredit Tiriac Bank

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 16.09.2008

Compania DTH Television Grup, operatorul retelei de televiziune prin satelit Boom TV, a imprumutat 18,5 milioane de euro de la UniCredit Tiriac Bank, fondurile urmand sa fie utilizate pentru finantarea pe termen scurt si mediu a dezvoltarii platformei digitale tv.

"In contextul evolutiei rapide a pietei televiziunii digitale din Romania, sunt necesare investitii masive pentru a ne pastra si a ne spori avantajele competitive", a declarat Amit Levin, directorul general al DTH Television Grup. DTH Television Grup va investi in achizitionarea de echipamente incluse in pachetul de instalare de programe si in dezvoltarea unor noi servicii.

Boom TV are mai putin de 150.000 de clienti, pe o piata dominata de RCS&RDS (1 milion de clienti) si Romtelecom (528.000 de clienti).

Ultimul jucator intrat pe aceasta piata, Romtelecom a strans cei 500.000 de clienti in mai putin de doi ani printr-o strategie agresiva.

Compania DTH Television Grup a fost infiintata in 2004.

UniCredit Tiriac Bank, parte a grupului UniCredit, avea, la jumatatea anului, active totale in valoare de 3,9 miliarde de euro.