Investitii: Warehouses DePauw va construi trei centre logistice

Ziarul Financiar 23.09.2008

Firma de investitii imobiliare Warehouses DePauw (WDP) a achizitionat trei terenuri la Brasov, Constanta si Pitesti cu 12,5 milioane de euro, unde va construi centre logistice, terenurile detinute in Romania de catre dezvoltatorul belgian ajungand, astfel, la aproape doua milioane de metri patrati.

WDP a intrat pe piata romaneasca in anul 2007 prin achizitia a cinci loturi de teren, cu o suprafata de circa 950.000 de metri patrati, in apropiere de Bucuresti, pe autostrazile catre Constanta si Pitesti si pe drumul national spre Ploiesti. "Speram sa obtinem autorizatiile de constructie pentru primele cladiri din Romania in aceasta toamna.

Lucrarile de constructie la primele proiecte, unul la Ploiesti, de 30.000 de metri patrati si unul la Fundulea, de 10.000 de metri patrati vor incepe in primavara anului viitor", potrivit companiei. Valoarea investitiei alocate pentru dezvoltarea de proiecte pe cele cinci terenuri este estimata la cel putin 150 mil. euro.

WDP este cel mai mare operator de pe piata belgiana a proprietatilor semiindustriale, concentrandu-se asupra constructiei de spatii logistice, avand in portofoliu proprietati care totalizeaza circa 900.000 de metri patrati in 70 de locatii din Belgia, Olanda, Franta si Republica Ceha. Compania este listata pe bursa Euronext Bruxelles din 1999 si are o capitalizare de aproape 400 milioane de euro. Din anul 2004, WDP a fost listata de asemenea la Euronext Paris.