Ozone confirma ca Rothschild este consultantul firmei

Ziarul Financiar 07.10.2008

Compania farmaceutica Ozone Laboratories a inregistrat pentru brandurile Ceclozone, Algozone, Entran si Paracetamol Ozone vanzari in crestere cu 40% in prima jumatate a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2007. In acelasi interval, vanzarile totale ale companiei au atins 17,5 mil. euro, cu 28% peste realizarile precedente.

"Cota de piata, conform datelor Cegedim, este de 1,5% din piata totala si de 3,5% din piata produselor generice. Totusi, aceste date sunt mai putin relevante pentru 2008, avand in vedere extinderea distributiei unora dintre branduri pe alte canale, mass market, vanzarile pe aceste canale nefiind, evident, monitorizate si raportate de Cegedim", a spus Christopher Henwood, CEO al Ozone Laboratories.
Evolutia din prima jumatate a anului este in linie cu estimarile initiale si cu rezultatele la nivelul intregului grup astfel ca la sfarsitul lui 2008 s-ar putea atinge targetul de crestere de 28%.
Actionarii Ozone sunt oamenii de afaceri Ludovic Robert, Michel Eid, Roger Akoury si Walid Abboud, care detin si pachetul majoritar de actiuni al celui mai mare grup farmaceutic romanesc, A&D Pharma. In ultima perioada, in piata au existat informatii potrivit carora ei au angajat banca de investitii Rothschild pentru a-i asista in procesul de vanzare a Ozone. "Rothschild este unul dintre consultantii nostri, care ne ofera servicii de consultanta legate de alternativele strategice de dezvoltare pentru perioada urmatoare", a adaugat Henwood.
Ozone reprezinta una dintre putinele alternative pentru jucatorii straini de a intra pe piata locala, in conditiile in care demararea procedurilor pentru privatizarea Antibiotice Iasi a fost amanata pentru inceputul anului viitor.
Cei patru oameni de afaceri au pus bazele afacerii Ozone in Romania, insa au extins-o in mai multe state din regiune precum, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria. Ozone nu detine capacitati de productie proprii, ci lucreaza pe baza de contract manufacturing cu mai multi producatori.
Anul trecut Ozone a raportat vanzari de 30 mil. euro, cu 18% peste rezultatele din 2006, rezultate datorate reorganizarii si revizuirii strategiei pe termen mediu si lung. Rezultatele din Romania reprezinta circa 40% din veniturile inregistrate la nivelul intregului grup.
Portofoliul Ozone cuprinde in principal produse din arii precum analgezice, vitamine, antibiotice, iar in 2007, compania a lansat Extrem Vit si Nevralmed. In luna martie a acestui an, Ozone a deschis un depozit propriu in Chitila.
Ozone activeaza pe o piata estimata la peste 2 mld. euro in care principalii producatori sunt Terapia Ranbaxy, Zentiva, Antibiotice, Actavis, LaborMed, Biofarm.