De citit in calatorii (I)

Autor: Stelian Turlea 14.10.2008

O seama de carti publicate de Editura RAO merita sa fie luate in orice calatorie. De altfel, pot fi cumparate in gari si aeroporturi. Sunt romane politiste sau de dragoste, fara pretentii, in general succese internationale, scrise dupa retete bine cantarite.



Ken Follet - Alb infinit. In Ajunul Craciunului, in timp ce o furtuna de zapada matura nordul Scotiei, mai multe persoane, printre care si Toni Gallo, directoarea de securitate a unei firme de cercetari medicale, se intalnesc intr-o casa izolata. Cu totii au de castigat sau de pierdut de pe urma unui medicament descoperit pentru a combate un virus. Traducere din engleza de Andreea Seler.
 
Andreas Eschbach - Secatuit. Omenirea se afla in fata celei mai mari provocari de pana acum: sfarsitul erei petrolului. Dar exista un om care sustine ca poate gasi petrol acolo unde specialistii nici macar nu banuiesc ca ar exista vreun zacamant. Petrol pentru urmatorii o mie de ani. Dar sub desertul Arabiei Saudite, cel mai mare producator de petrol din lume, se preconizeaza o tragedie geologica. O explozie in cel mai mare port petrolier din Golful Persic blocheaza aprovizionarea mondiala. Statele Unite intervin cu forte militare pentru a proteja sursele de petrol, iar lucrurile sunt pe cale sa scape de sub control. Traducere din germana de Cornel Stoenescu.
 
John Connolly - Ingerul negru. O tanara dispare de pe strazile din New York. Rapitorii sunt convinsi ca nimeni nu o va da disparuta si nu o va cauta. Dar fata este ruda de sange cu Louis, mana dreapta a detectivului particular Charlie Parker, iar Louis va rupe in bucati pe oricine va incerca sa-l opreasca sa o salveze. Insa disparitia fetei face parte dintr-un mister vechi, aflat in legatura cu un osuar din estul Europei, cu un macel dintr-o manastire franceza din anul 1944 si cu goana dupa un premiu legendar, cautat de secole de oameni rai: Ingerul Negru. Traducere din engleza de Simona Plataga.
 
Susanna Clarke - Doamnele din Grace Adieu Si alte povestiri. Printre eroii si eroinele pusi la incercare in aceste povesti se numara un preot infumurat din perioada Regentei, un medic evreu din secolul al XVIII-lea si Mary, regina Scotiei. Traducere din limba engleza de Madalina Stancu.