Cursuri de criza la scolile de MBA

Autor: Liviu Florea 19.10.2008

Scolile de business se vor adapta crizei financiare si vor introduce cursuri specifice in programele de MBA sau de Executive MBA, spun furnizorii de astfel de programe care au participat weekend-ul trecut in Capitala la targul World MBA Tour.

"Profesorii scolilor de business vor trebui sa aiba o atitudine cat mai ancorata in realitatea crizei", spune Oliver Olson, country manager al CEU Business School Romania.
"Este normal ca in timpul unei crize scolile de business sa adapteze cursurile la realitatile actuale", afirma Cristina Dumitrescu, care a absolvit un MBA la Manchester Business School in Marea Britanie, institutia de invatamant ocupand locul 23 in topul Financial Times al scolilor care ofera cele mai bune programe de MBA din lume.
Furnizorii de programe MBA spun ca se asteapta la o crestere a numarului de participanti chiar daca economia mondiala sufera de pe urma turbulentelor financiare.
"In timpul oricarei crize economice, cu impact direct asupra pietei fortei de munca, scolile de business inregistreaza un numar mai mare de aplicatii din partea celor care vor sa urmeze un program MBA sau Executive MBA", spune Zoya Zaitseva, senior operations manager la QS, retea internationala care organizeaza World MBA Tour.
Ea mentioneaza ca in astfel de perioade de criza, managerii acorda mai multa atentie educatiei, fie pentru a-si pastra locul actual de munca, fie pentru a se pregati de o mutare.