Locuintele s-au ieftinit cu 15-35% in T3; Pretul apatamentelor noi din Bucuresti a scazut cu 25% - studiu

Ziarul Financiar 30.10.2008

Pretul de listare a scazut cu 5-10% pentru apartamentele noi in luna septembrie fata de luna iunie, si cu circa 15% in cazul celor vechi, in timp ce pretul de tranzactionare a scazut cu 10-20%, ceea ce inseamna, cumulat, o scadere a preturilor cuprinsa intre 15 si 35%, a declarat Mihaela Alexandroiu, Broker/ Owner RE/MAX Bastion, din Bucuresti.

Marja de negociere in cazul tranzactiilor imobiliare rezidentiale, reprezentand diferenta dintre pretul cerut initial de proprietar si pretul la care se realizeaza tranzactia, a ajuns la circa 10% in luna septembrie in majoritatea oraselor tarii, potrivit unui studiu al retelei de agentii imobiliare RE/MAX.

"Fata de luna iunie, disponibilitatea de negociere a ambelor parti a crescut, astfel tranzactiile s-au inregistrat sub preturile de listare, astazi negocieri de peste 10% fiind des intalnite", a declarat Alexandroiu.

“In ceea ce priveste in special capitala, estimez o scadere a preturilor de pana la 25% in cazul proiectelor noi care au vandut mai putin de 50 % din unitatile construite”, a mai spus Mihaela Alexandroiu.