CC investigheaza din nou distributia de medicamente

Ziarul Financiar 30.10.2008

Consiliul Concurentei (CC) a demarat astazi o investigatie pe piata distributiei de medicamenete, dupa ce doua asociatii de distribuitori si importatori de medicamente au sistat livrarile catre faramacii si spitale, a anuntat astazi institutia.

"Prin acest demers se doreste examinarea, din punct de vedere al regulilor nationale si comunitare de concurenta, a implicatiilor deciziei membrilor Asociatiei Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) si cei ai Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR) de a sista livrarile de medicamente catre farmacii si spitale, pe fondul refuzului Ministerului Sanatatii Publice de ajustare a pretului medicamentelor, in functie de evolutia cursului valutar", se arata intr-un comunicat al Consiliului.

Aceasta este cea de-a doua investigatie a CC pe piata distributiei de medicamente, dupa o ancheta privind livrarile de produse destinate tratamentului de diabet. Astfel, in urma unei cercetari din primavara acestui an, Consiliul a acordat a  doua mare amenda din istoria sa, de 22,6 mil. euro companiilor Relad Pharma, A&A Medical si Eli Lilly pentru ca s-au inteles cu privire la impartirea portofoliului de produse pentru diabet.