Cat castiga hotelurile de lux din Capitala din petrecerile organizate in noaptea de Revelion

Autor: Roxana Grigorean 12.11.2008

Cele mai importante hoteluri de cinci stele din Capitala si-au pregatit deja oferta de Revelion, care se ridica la peste 2.500 de locuri in total, preturile pentru petrecerea organizata in noaptea dintre ani fiind cuprinse intre 150 si 300 de euro.



Cele mai mari sase hoteluri de cinci stele din Capitala - Radisson SAS, Marriott, InterContinental, Howard Johnson, Hilton, si Crowne Plaza, vor incasa impreuna in jurul a un milion de euro din pachetele vandute pentru petrecerea de Revelion, potrivit calculelor ZF, care includ insa doar masa de revelion, fara a lua in calcul noptile de cazare rezervate in aceeasi perioada. 

Daca camerele sunt ocupate intr-o proportie mai mica in seara de Anul Nou si pe parcursul lunii decembrie cand traficul de business - principalul generator de venituri - este in scadere, salile hotelurilor de cinci stele din Capitala in care se organizeaza petreceri cu specific sunt pline. Hotelierii au inceput sa faca rezervari, iar o parte din locuri sunt deja ocupate.
"Avem aproximativ 1.000 de locuri disponibile pentru noaptea de Revelion si sunt rezervate in jur de 50%. Anul trecut in aceeasi perioada erau rezervate circa 30% din locuri", a spus Dina Litzica, PR si marketing manager al hotelului Marriott. Marriott a pregatit o petrecere mediteraneana, cu un tarif de 890 de lei (circa 250 de euro) de persoana, la acelasi pret mai fiind disponibile trei petreceri, una in Casino Royale, una in sala Cupola care are ca tema cabaretul, una in stil venetian si o alta petrecere in care sunt nelipsite ritmurile de samba.
Hotelul Radisson SAS, care a devenit operational in acest an, declasand Marriott-ul ca numar de camere, pune la bataie oferte cu preturi comparabile cu cele ale Marriott.
Astfel petrecerea de revelion la Radisson SAS variaza intre 790 (220 de euro) si 980 de lei (270 de euro). Printre evenimentele incluse in oferta Radisson SAS de Revelion se numara o perecere in restaurantul Dacia Felix cu bufet international pentru 890 de lei (250 de euro), o petrecere in atmosfera urbana in Caffe Citta pentru 790 de lei (220 de euro), o petrecere in restaurantul Prime Steaks & Seafood in care nu lipsesc chitara, saxofonul, tangoul sau spectacolul de cabaret sau o petrecere cu specialitati culinare in Atlas Ballroom.
In total, la Radisson SAS sunt disponibile 600 de pachete care vor fi puse in vanzare incepand cu 15 noiembrie. "Ne dorim sa avem 600 de persoane alaturi de noi la petrecerea noptii dintre ani", a spus Ramona Gaman, PR coordonator al Radisson SAS.
La cele 1.600 de locuri puse la bataie de Marriott si Radisson SAS se adauga alte 430 de locuri la InterContinental, 350 de locuri la Hilton si alte 350-400 de locuri la Crowne Plaza, in timp ce salile Howard Johnson sunt rezervate pentru petreceri private.
Hilton organizeaza in acest an petreceri in stil newyorkez in doua sali, iar preturile variaza intre 980 (270 de euro) si 1050 de lei (290 de euro) de persoana, iar InterContinental a conceput doua petreceri cu tema Oscar Party, preturile fiind de 685 de lei (185 de euro), respectiv 795 de lei (220 de euro) in functie de privelistea pe care o ofera sala. Pe de alta parte, hotelul Crowne Plaza, pozitionat in partea de nord a Capitalei, organizeaza revelion in Braserie - Disco party cu DJ - pentru 590 lei (165 de euro), iar in Crown Ballroom organizeaza o petrecere in alb si argintiu cu bufet si bar nelimitate, pentru 790 de lei (220 de euro).
"Vom avea si doua sali pe care le oferim celor care vor sa-si organizeze propria petrecere de revelion pentru grupul lor de prieteni, pretul fiind de 450 lei si incluzand sala, bar si bufet international nelimitate", au spus reprezentantii Crowne Plaza.
Desi preturile s-au majorat cu circa 10%, potrivit reprezentantilor Marriott sau Crowne Plaza, iar oferta de pe piata este mai variata o data cu intrarea unor noi operatori, precum Radisson SAS, reprezentantii unitatilor de pe piata se asteapta sa atinga aceleasi performante ca si anul trecut.
"Anul trecut au participat la petrecerea de Revelion intre 350 si 400 de persoane si ne dorim acest numar si in 2008, desi oferta s-a diversificat si pe piata exista multe optiuni", au spus reprezentantii Crowne Plaza.
La un numar similar de participanti cu cel inregistrat anul trecut se asteapta si reprezentantii celorlalte hoteluri. "Anul trecut am avut la petrecerea de Revelion in jur de 400 de persoane si speram sa avem tot acelasi numar de invitati si anul acesta", a spus Dana Chiriac, marketing si PR manager al InterContinental.
Totodata, hotelierii incearca sa atraga in noaptea de Revelion si un grad cat mai mare de ocupare a camerelor, avand oferte de preturi la cazare. Gradul de ocupare in noaptea de Revelion variaza intre 30% si 60% in functie de hotel, cea mai mare parte a invitatilor preferand sa plece acasa spre dimineata.
"Impreuna cu oferta de petrecere vom oferi si un tarif special de cazare, de 90 de euro pe camera si 150 de euro pe apartament, cu mic dejun si taxe incluse, plus acces la centrul de sanatate", au precizat reprezentantii InterContinental.
"In fiecare an avem si un pachet pentru camere, iar anul trecut gradul de ocupare in noaptea de Revelion a fost de aproximativ 60%", a spus Dina Litzica, PR si marketing manager al hotelului Marriott, precizand ca in perioada 29 decembrie-5 ianuarie Marriott are preturi speciale pentru camera Deluxe pentru cei care achizitioneaza pachete de Revelion, de 350 de lei (95 de euro) pe noapte cu acces la World Class Health Academy.
"Din experienta anilor trecuti gradul de ocupare este de 50%-60% in noaptea de Revelion", a spus si Corina Alexandru, marketing si PR manager la Hilton.
La Hilton oferta include un pret al camerelor de 350 de lei (95 de euro), in timp ce la Crowne Plaza pretul unei camere duble este de 290 de lei (80 de euro), iar la Radison SAS preturile variaza intre 296 de lei (80 de euro) pentru o camera single si 370 de lei (100 de euro) pentru o camera dubla.
Astfel, tarifele oferite de marii hotelieri din Capitala in perioada sarbatorilor de iarna sunt cu cel putin 50% mai mici fata de o zi obisnuita din timpul saptamanii.