ING lanseaza platile prin telefonul mobil

Autor: Mihaela Claudia Medrega 27.11.2008

ING Bank impreuna cu MasterCard au lansat prima faza a programului pilot privind serviciul de plata prin telefonul mobil, Romania fiind prima tara in care banca va testa solutia bazata pe sistemul MaestroPayPass, a anuntat lbert Roggemans, director executiv al ING Retail Romania.

Programul pilot va dura sase luni, dupa care rezultatele vor fi analizate, urmand sa fie evaluata reactia consumatorilor si a comerciantilor si sa fie creat modelul de business, a precizat Adrian Apolzan, directorul departamentului cards retail client services din cadrul bancii.
"Pana la sfarsitul anului, vom avea 125 de clienti pentru acest serviciu, care va fi testat in cele sase luni un total de 500 de persoane. Noul sistem este functional in locatiile selectate ale partenerilor SensiBlu, Inmedio, Eurest, Hollywood Multiplex si ProCinema, un total de 30-40 de locatii in care va putea fi folosit", a spus Apolzan.
Clientii ING selectati pentru prima faza a programului pilot vor primi un telefon Nokia 6212 care are incorporata tehnologia NFC (Near Field Communication) - care are la baza o conexiune fara fir de comunicare la distanta mica, ce asigura atat securitatea platii electronice, cat si comunicarea wireless cu terminalele comerciantilor. Accesul la serviciile GPRS sunt oferite de o companie de telefonie mobila agreata de ING Bank, respectiv Orange si Vodafone.
Apolzan a explicat ca serviciul ofera posibilitatea alimentarii rapide a contului, cu sume aflate in contul curent fara a merge la banca, folosind functionalitatea de reincarcare top-up. De asemenea, se poate vizualiza situatia contului si istoricul ultimelor 25 de tranzactii efectuate. Noul tip de plata prin telefonul mobil ING Mobile Payments este gandit pentru cumparaturi de valoare mica, sub 80 de lei, clientii avand un cont MaestroPayPass atasat telefonului mobil.