Isarescu:Ultimul lucru de care are nevoie Romania este volatilitate si incertitudine

Ziarul Financiar 29.11.2008

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune ca nu vede investitiile straine directe facute pana acum neterminate, deoarece ar fi o pierdere mare pentru investitori, insa nu mizeaza pe investitiile speculative pe termen scurt cu grad mare de incertitudine, care pot sa plece „sanatoase”.
„Avem o parte din investitiile straine directe care merge spre certitudine, cea care le include pe cele facute. Nu le vad neterminate. Ar fi o mare pierdere pentru investitori daca ar opri investitiile începute. Partea incerta este legata de noile investitii. In ceea ce priveste investitiile pe termen scurt - daca pleaca, sa fie sanatoase. Nu cred ca scapam de ele, dar daca pleaca definitiv ne strangem mana si ne vedem la Frankfurt sau la Londra. Nu avem o mare iubire. Dar stim ca nu scapam de ele. Cum gasesc o vulnerabilitate, cum ne vor penaliza”, a declarat Isarescu.
El explica ca nu mizeaza pe faptul ca avand dobanzi inalte o sa finantam un gap si nici nu opteaza pentru aceasta alternativa.
„Ultimul lucru de care are nevoie Romania este volatilitate si incertitudine. N-avem ca tara forta de a ne imprima si de a exporta o imagine de stabilitate. Dimpotriva”