Antreprenoriat: Fondatorii VikingProfil, un nou business

Ziarul Financiar 16.12.2008
Oamenii de afaceri Marius Ghenea (foto) si Radu Mircescu, fostii actionari ai producatorului de tigle metalice VikingProfil, care a fost vandut anul acesta grupului polonez Pruszynski, vor investi 1,2 mil. euro in urmatorul an in alte doua firme din constructii, Seliron si Mirmetal.
Seliron, firma infiintata in 1998 de Radu Mircescu, este producator de profil de etansare pentru invelitori si structuri metalice. "Obiectivele noastre legate de Seliron se indreapta catre consolidarea cotei de piata a companiei, cresterea cifrei de afa-ceri, dar si a profitabilitatii acestei companii, in vederea unui exit de succes in urmatorii ani", a declarat Ghenea.
Mirmetal a fost infiintata anul trecut si activeaza in domeniul accesoriilor pentru industria invelitorilor.
"In ceea ce priveste Mirmetal, aceasta este o companie mai noua, dar care are un potential ridicat de crestere, bazandu-se pe diversitatea produselor si serviciilor oferite pietei de profil din Romania", a declarat Mircescu.
Cele doua companii, cu sediul in judetul Prahova, au aproximativ 20 de angajati.
Radu George Mircescu controleaza 95% din actiunile Seliron si detine integral firma Mirmetal, potrivit datelor de la Registrul Comertului.
Marius Ghenea mai deruleaza afaceri in domeniul comertului electronic, prin firma Fit Distribution, care detine magazinele online PCfun.ro si ElectroFun.ro.
La inceputul lunii noiembrie, omul de afaceri a preluat participatii majoritare la compania Gravity Design, care opereaza pe piata comertului online.