Vanzari sub asteptari pentru Flamingo

Ziarul Financiar 23.12.2008

Retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo International a anuntat ca vanzarile din perioada sarbatorilor de iarna s-au situat semnificativ sub asteptarile initiale, pe fondul crizei financiare.

"Vanzarile per magazin au fost semnificativ sub ce am avut anul trecut, chiar daca traficul de oameni a fost aproape acelasi", a declarat pentru ZF Dragos Simion, presedintele Flamingo, care nu a oferit detalii despre evolutia afacerilor comparativ cu perioada similara din 2007.

"Nu s-a incheiat inca sezonul si mai avem cateva zile in care vom putea vedea cateva mici diferentieri, dar fara discutie acest fenomen a fost cauzat de criza financiara internationala", a adaugat Simion.

El a mai spus ca Flamingo nu a vandut foarte multe laptopuri in aceasta perioada, produsele de sezon cele mai cautate fiind televizoarele LCD.

Flamingo estima ca va realiza vanzari de 33 – 39 mil. euro in ultimele doua saptamani ale anului, dintre-ul total de 50 – 60 mil. euro prognozat pentru luna decembrie. Obiectivul companiei pentru finele lui 2008 este atingerea unui rulaj de 200 mil. euro.