Fondul care detine actiuni la Neogen iese din cel mai mare portal de e-mail din Rusia

Autor: Adrian Seceleanu 30.12.2008

Fondul american de investitii Tiger Global Management, care detine in Romania participatii la companiile online Neogen si Bestjobs, si-a vandut integral actiunile detinute la mail.ru, cel mai mare portal de e-mail din Rusia, catre un fond controlat de un miliardar rus si Naspers - cea mai mare companie media din Africa.

Astfel, Naspers si-a majorat participatia la mail.ru la 42,8%, ca parte a strategiei companiei de a se extinde in online.

Tiger a vandut restul actiunilor catre fondul rusesc Digital Sky Technologies, care si-a majorat astfel participatia pana la 53 de procente din mail.ru. Unul dintre proprietarii Digital Sky este miliardarul Alisher Usmanov, despre cate media britanica a speculat recent ca ar dori sa preia controlul clubului de fotbal Arsenal.

Dmitry Grishin, directorul general al portalului, detine si el 3,5% din actiunile companiei.

Oficialii Naspers si Tiger nu au oferit detalii despre valoarea tranzactiei.

Naspers a mai cumparat anterior, prin doua tranzactii separate, 35% din mail.ru, la data ultimei achizitii portalul rusesc fiind evaluat la peste un miliard de dolari.

Tiger Global Management a cumparat in 2007 actiuni la Neogen - una din cele mai mari companii online locale si Bestjobs - unul din cei mai mari jucatori de pe piata de recrutare online. Tiger a preluat circa 20% din Neogen si 30% din Bestjobs, valoarea totala a tranzactiei fiind de aproximativ 10 milioane de euro, conform unui anunt facut la data achizitiei de casa de avocatura Biris Goran.