Miliardarul german Adolf Merckle, actionarul Heidelberg Cement, s-a sinucis dupa ce a pierdut sute de milioane de euro pe bursa

Ziarul Financiar 06.01.2009

Miliardarul german Adolf Merckle, in varsta de 74 de ani s-a sinucis astazi, dupa ce imperiul sau financiar intampina dificultati din cauza crizei financiare, potrivit unui anunt facut de familia omului de afaceri, citat de Associated Press.

Cele mai importante afaceri ale lui Merckle sunt producatorul de ciment HeidelbergCement, prezent si pe piata din Romania, si compania farmaceutica Ratiopharm International. Familia miliardarului nu a dat detalii in privinta mortii acestuia, precizand doar ca problemele pe care le-au suferit companiile sale l-au "doborat". Merckle a murit luni seara, dupa ce a fost lovit de un tren in apropiere de Blaubeuren (sud-vestul Germaniei), potrivi presei germane.

Potrivit Financial Times, Merckle se afla in negocieri cu mai multe banci pentru a sustine pierderi din tranzactionarea cu actiuni Volkswagen, estimate la peste o suta de milioane de euro.

Revista Forbes l-a plasat pe Adolf Merckle pe locul 94 în topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere de 9,2 miliarde de dolari.