Banca Transilvania incepe de maine sa rascumpere actiuni proprii de pe Bursa

Autor: Andrei Chirileasa 07.01.2009

Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania (TLV) a decis miercuri inceperea programului de rascumparare a actiunilor proprii de pe Bursa, dupa ce actiunile s-au prabusit cu 58% odata cu revenirea la tranzactionare, dupa consolidarea valorii nominale.

In baza mandatului incredintat de AGA in septembrie 2008, Consiliul de Administratie la bancii poate rascumpara pana la 5% din actiunile propii, la un pret de maxim 4 lei/actiune, in vederea stabilizarii cursului pe Bursa. In toamna anului trecut, conducerea bancii declara ca a renuntat la rascumpararea actiunilor la recomandarea CNVM.

Programul de rascumparare incepe joi, 8 ianuarie si se va derula pe o perioada de patru luni, pana la 30 aprilie. “Rascumpararea actiunilor are ca obiect onorarea obligatiilor privind titlurile de creanta convertibile in actiuni”, se arata intr-o raportare transmisa BVB.

Ultimul pret de tranzactionare al actiunilor TLV a fost miercuri de 1,1 lei, capitalizarea bancii coborand astfel la 286 mil. euro. La acest pret, valoarea pachetului de 5% care ar urma sa fie rascumparat este de 14,3 mil. euro.