Ursus este noul sponsor al nationalei de fotbal, dupa un deceniu de suprematie al Bergenbier. Cel mai scump contract din istoria Federatiei

Ziarul Financiar 14.01.2009

Ursus, marca de bere din portofoliul SABMiller, este noul sponsor principal al echipei nationale de fotbal, inlocuind brandul Bergenbier, al carui contract de sponsorizare a expirat in 31 decembrie anul trecut.

"Noul sponsor al echipei nationale de fotbal este Ursus, contractul fiind incheiat pe o perioada de patru ani. Nu va pot dezvalui valoarea contractului, dar va pot spune ca este cel mai mare contract de sponsorizare din istoria fotbalului romanesc”, a declarat Roberto Verdes, reprezentantul Sport Evolution Group, companie ce reprezinta interesele de marketing ale Federatiei Romane de Fotbal fiind partener exclusiv al acesteia.

Potrivit surselor din industrie, contractul pe care Ursus, brand detinut de Ursus Breweries, compania cu cea mai mare cifra de afaceri din industrie in 2007, l-a incheiat cu Federatia Romana de Fotbal pentru a sposoriza echipa nationala este de 1,5 milioane de euro anual. Aceasta valoare este de trei ori mai mare decat contractul pe care FRF l-a avut in ultimii patru ani de la Bergenbier, de aproximativ 500.000 de euro anual.

Bergenbier, brand detinut de cel de-al treilea jucator de pe piata berii, InBev Romania, filiala locala a producatorului belgian cu acelasi nume, a fost sponsorul echipei nationale de fotbal in ultimii zece ani, perioada in care a detinut trei contracte consecutive de sponsorizare a echipei nationale.

Anuntul oficial al desemnarii Ursus ca sponsor al echipei nationale de fotbal va avea loc pe data de 21 ianuarie.