Europa ar trebui sa urmeze exemplul lui Obama si sa limiteze salariile directorilor de banci

Ziarul Financiar 06.02.2009

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene ar trebui sa urmeze exemplul administratiei Obama, care a plafonat, in aceasta saptamana, castigurile directorilor de institutii financiare care primesc ajutoare de stat, considera Comisia Europeana (CE), scrie Reuters, citat de Mediafax.
"Comisia saluta astfel de limitari ale salariilor si bonusurilor directorilor. O astfel de plafonare ajuta", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului UE, Jonathan Todd, intr-o conferinta de presa.

Presedintele SUA Barack Obama a anuntat marti ca va limita compensatiile primite de executivii companiilor care primesc ajutor de la guvern, raspunzand astfel protestelor privind excesele bancherilor de pe Wall Street, ale caror institutii s-au abonat la banii statului.

Compensatiile primite de oficialii companiilor care primesc sprijin de la stat vor fi de 500.000 de dolari pana in momentul in care contribuabilii isi vor primi inapoi banii investiti prin intermediul programelor federale de salvare a pietei financiare, au precizat surse din cadrul administratiei prezidentiale. www.mediafax.ro