Trainerii: Companiile care nu au oameni pregatiti si motivati vor iesi cele mai "sifonate" din 2009

Ziarul Financiar 08.02.2009

Aproape o treime din companiile de pe piata locala nu au buget de training in acest an, arata un studiu recent. In fata organizatiilor reticente la a mai investi in angajati in acest an, pe principiul "ne descurcam cu ce avem", trainerii isi apara cauza: Companiile care nu au oameni pregatiti si motivati vor iesi cele mai "sifonate" din 2009.

Trainingul - o piata nu foarte mare, cu o valoare de 40 si 50 milioane euro, dar extrem de importanta pentru un segment-cheie al businessurilor, respectiv dezvoltarea angajatilor si, nu in ultimul rand, o afacere foarte profitabila - a intrat intr-o stare de letargie la sfarsitul anului trecut. Multi dintre trainerii cu experienta spuneau in luna decembrie, mai mult sau mai putin oficial, ca inceputul lui 2009 ar putea fi "cel mai prost inceput de an de cand isi amintesc". Toamna si iarna, perioade in care se semnau contract de sute de mii de euro, a fost suspect de linistita.

"In perioada octombrie - decembrie, alteori extrem de alerta, a fost foarte multa liniste. Ne intrebam daca oamenii pe care ii stiam mai sunt in viata, parca eram intr-un film thriller", spune Diana Rosetka, noul general manager al companiei de consultanta in resurse umane United Business Development (UBD), companie care cuprinde trei divizii: Achieve Global – training, Kepner – Tregoe – consultanta si instruire si ROI Institute – cercetare, benchmnarking si consultanta.

Cititi mai multe in suplimentul Profesii care apare luni pe piata.