Gabriel Grecu, un apropiat al lui Dan Nica, revine ca sef la Radiocomunicatii - surse

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 11.02.2009

Gabriel Grecu, care a ocupat in timpul guvernarii PSD din 2000-2004 functia de director general al Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR), va reveni in aceasta functie, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piata telecom.

Gabriel Grecu este un apropiat al lui Dan Nica, vicepremier si ministru al administratiei si internelor in guvernul Boc. Nica a fost ministru al comunicatiilor in perioada 2000-2004.
Grecu il va inlocui astfel pe liberalul Mircea Cazan, cel care l-a inlocuit in functie in 2004, dupa ce PSD a pierdut puterea. “Numirea a fost agreata inca de acum doua zile si urmeaza sa fie anuntata in curand”, a spus pentru ZF o persoana apropiata situatiei.

Cel mai probabil decizia va fi luata in cadrul sedintei Consiliului de administratie a SN Radiocomunicatii, care are loc miercuri la sediul companiei. Actionarul principal al SNR este Ministerul comunicatiilor, condus de Gabriel Sandu (PD-L). Noul ministru al comunicatiilor l-a schimbat recent din functie si pe directorul general al Postei Romane, o alta companie aflata in subordinea sa. El l-a instalat in functie pe Marius Vatavu, 32 de ani, care i-a luat locul lui Mihai Toader (director general din 2005).

SNR, companie detinuta de statul roman care asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, transfer de date si internet, anticipa un avans de 5% al cifrei de afaceri in 2009, la aproximativ 333 mil. lei (84,7 mil. euro). Compania estimase pentru 2008 un rulaj de circa 317,5 mil. lei (80,7 mil. euro).
In alta ordine de idei, surse de pe piata sustin ca Doina Banciu, care a ocupat functia de consilier a ministrului Dan Nica in perioada 2000-2004, urmeaza sa fie numita la conducerea Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Informatica.