Prunea, Broker Cluj: Luni ne reluam activitatea

Autor: Andrei Chirileasa 13.02.2009

Societatea de intermediere Broker Cluj (BRK) isi va relua luni activitatea, dupa expirarea sanciunii de suspendare a autorizatiei de functionare dictata de CNVM impotriva companiei in urma cu doua saptamani.

"Am vorbit cu juristii de la Bursa si de la Depozitarul Central si am cazut de acord ca luni putem relua activitatea", a declarat Petru Prunea, presedintele Broker.

El nu stie insa cand vor reveni la tranzactionare actinile Broker, suspendate de CNVM in urma cu doua saptamani pentru o perioada care nu a fost precizata. CNVM nu a mai oferit in ultimele zile nicio raportare oficiala privind situatia de la Broker Cluj, desi potrivit informatiilor aparute in presa ar fi descoperit nereguli la o alta sucursala a Broker.

"CNVM nu ne-a spus nimic. Nu comunica cu noi", a declarat Prunea, care a mai spus ca neregulile noi constatate de CNVM ar putea privi activitatea sucursalei din Baia Mare a Broker Cluj.

"La Baia Mare am facut o actiune in justitie din octombrie 2008 in urma unor nereguli. L-am data afara pe seful agentiei respective", a precizat Prunea.

Reprezentantii CNVM nu au putut fi contactati pentru comentarii pana la ora 12:30.

CNVM a suspendat vineri, 30 ianuarie, activitatea Broker Cluj pentru o perioada de doua saptamani dupa ce a constatat comiterea unor ilegalitati la sucursala din Deva a Broker. Directoarea agentiei din Deva ar fi fraudat mai multe persoane carora le-ar fi eliberat chitante false in schimbul sumelor de bani depuse de acestea pentru cumpararea de actiuni pe Bursa, sume care nu au fost inregistrate niciodata in sistemul informatic al firmei de brokeraj. Totodata, ea le-ar fi eliberat clientilor extrase de portofoliu false. Cazul este cercetat de politie, care a inregistrat peste 80 de plangeri penale din partea investitorilor pagubiti, valoarea daunelor depasind 4 mil. lei (circa 1 mil. euro), potrivit reprezentantilor IJP Hunedoara.