Program soc de restructurare la RBS: Operatiunile din Romania ar putea fi reduse. 20.000 de angajati la nivel global, concediati

Ziarul Financiar 15.02.2009

Grupul financiar britanic Royal Bank of Scotland (RBS) si-ar putea reduce operatiunile din Romania, Slovacia si Uzbekistan, in cadrul unui program soc de restructurare, impus de pierderi de aproape 30 de miliarde de lire sterline, in timp ce circa 20.000 de angajati la nivel global ai bancii si-ar putea pierde locul de munca, scrie Sunday Times.

Potrivit publicatiei britanice, CEO-ul companiei, Stephen Hester, si-a delegat adjunctii sa stabileasca un program de restructurare axat pe cinci indicatori cheie, care ar urma sa reduca costurile institutiei cu cateva sute de milioane de lire sterline in urmatorii ani.

RBS ia in considerare vanzarea unor active ABN Amro preluate in 2007. Institutia a contactat deja guvernul olandez pentru vanzarea unor operatiuni din Olanda.

Hester pune la punct ultimele detalii ale planului, inaintea publicarii rezultatelor financiare, saptamana viitoare, care ar putea afisa pierderi de circa 28 de miliarde de lire sterline (31 miliarde de euro), cauzate de preluarea ABN Amro. RBS a concediat 13.000 de angajati la nivel global in ultimele 10 luni.