Banca Transilvania spune ca a aplicat toate recomandarile privind securitatea. "Nu comentam declaratiile ministrului de interne"

Ziarul Financiar 15.02.2009

Banca Transilvania a aplicat si aplica toate recomandarile in privinta securitatii, a declarat duminica Leontin Toderici, director executiv la Banca Transilvania, in replica la afirmatiile ministrului de Interne, potrivit carora este inadmisibil ca o banca sa fie jefuita mai usor decat o toneta din piata, scrie Mediafax.

"Nu vreau sa intru in polemica cu domnul ministru, dar noi am respectat toate regurile de securitate. Firma de paza este acreditata de Politie, suntem conectati la sistemul de alarma, iar banii nu erau in zona de acces a tuturor clientilor. In privinta complicilor care ar fi existat in interiorul bancii, pot sa spun doar ca imediat dupa atac angajatii erau sub trauma. Vom analiza, de asemenea, ce persoane ar fi putut colabora cu atacatorii, am verificat, de asemenea, daca au fost concedieri de la filiala din Manastur, dar nu au fost, dar facem verificari in continuare", a declarat Toderici. Cititi mai mult pe www.mediafax.ro

Reprezentantii Bancii Transilvania mentioneaza ca sistemul de securitate a tuturor unitatilor bancii este standardizat, nefiind diferit, ca rigurozitate, de al oricarei alte banci din Romania. Sistemul de securitate si supraveghere video respecta prevederile Legii nr.333 si are avizul Ministerului Administratiei si Internelor, fiind functional 24 de ore din 24. Exista sase camere de luat vederi amplasate corespunzator, in interior, inclusiv o camera in exteriorul sediului.