Genpact: Continuam sa angajam serios, cateva sute de oameni

Autor: Alina Pahoncia 19.02.2009
Furnizorul de servicii de business si solutii tehnologice Genpact, cea mai mare companie din industria locala de BPO in functie de numarul de angajati, va continua sa faca angajari in acest an, in special in centrul de la Cluj, deschis la sfarsitul lui 2007.
"Vom continua sa angajam serios in acest an, cateva sute de oameni probabil, in special la Cluj, unde avem o capacitate de 450 de angajati", a declarat pentru ZF Cristian Popescu, 37 de ani, Organization & Staffing Leader pentru Europa al Genpact.
Procesele de Business Process Outsourcing (BPO) se refera la externalizarea acelor activitati care nu au functie de baza in companii.
Genpact, care s-a desprins in urma cu cativa ani din gigantul General Electric, este primul jucator semnificativ din industria de BPO care a intrat pe piata locala in anul 2005. Compania are, potrivit unor estimari ZF, in jur de 1.400 de angajati, in cele doua centre locale, de la Bucuresti si Cluj-Napoca, cea mai mare parte a acestora fiind concentrati in Capitala. Reprezentantii Genpact nu au dorit sa faca precizari cu privire la numarul de angajati. Cele doua centre ale Genpact furnizeaza servicii de suport pentru multinationale, in cea mai mare parte servicii financiare, achizitii si IT.
Una din principalele surse de recrutare ale Genpact in acest an vor fi angajatii disponibilizati de alte companii, care au profiluri potrivite cu cele cautate in BPO. "Deja am facut oferte angajatilor unor firme din Cluj, care au fost afectati de disponibilizari. Intentionam sa luam legatura cu firme care fac concedieri in servicii, domeniul bancar sau IT&C. Este o sursa de oameni care au deja o experienta care ii va ajuta sa se integreze mai repede in companie."
Focusul recruiterilor din BPO sunt candidatii vorbitori de limbi straine si cu diferite abilitati tehnice. Cateva zeci de oameni care au ramas fara job ar putea intra in Genpact in acest an, potrivit estimarilor lui Popescu.
Industria de BPO este afectata indirect de criza economica, pe masura ce o parte din clienti pun presiune pe costuri sau sunt afectati de lipsa de lichiditati.